Spanband

Nieuwe spelregels inzake ladingzekering en gewichtsverdeling

Sinds begin dit jaar passen Vlaanderen en Wallonië nieuwe wetgeving toe voor ladingzekering. Dat wist u als vervoerder al even. Deze Vlaamse en Waalse wetgeving verdeelt de verantwoordelijkheid onder de verschillende betrokken partijen. Bij fouten wordt voortaan naar de hele vervoersketen gekeken: de verlader, verzender, verpakker en bestuurder dragen meer verantwoordelijkheid.

Lees meer
Logo Viapass

Kilometerheffing: indexering tarieven Vlaanderen en Brussel vanaf 1 juli 2018

De gewestregeringen van Vlaanderen en Brussel  voeren met ingang van 1 juli 2018 een indexaanpassing door in Vlaanderen en Brussel 
Het betreft een aanpassing van de tarieven aan de index der consumptieprijzen, zoals bepaald in het decreet/ordonnantie op de  invoering van de Kilometerheffing.  Vlaanderen en Brussel voeren een indexering door. De tarieven van Wallonië (Sofico) zullen geïndexeerd worden op 1 januari 2019.

Lees meer
2324x1200 Stay In Power Hero

Let op de conditie van uw accu

Accu's zijn cruciaal voor trucks. Ze starten de truck, houden systemen draaiende en zorgen ervoor dat chauffeurs kunnen genieten van comfortabele stops door alles van stroom te voorzien: zoals koelkasten, tablets en geluidssystemen. Maar ze zijn geen onuitputtelijke bron van energie. Hier leest u hoe u accu's optimaal kunt gebruiken.

Lees meer
Unnamed (1)

Uitbreiding van de tolheffing in België

De drie Belgische overheden hebben recentelijk besloten om de voertuigcategorie N1 BC - met name lichte vrachtwagens met chassis-cabine die als opleggertrekkend voertuig omgebouwd en gebruikt worden – onderhevig te maken aan de kilometerheffing in België. Dit wil zeggen dat deze voertuigen ten allen tijde en op alle wegen een geldige en werkende On Board Unit aan boord zullen moeten hebben.

Lees meer
Europart

Strategische samenwerking in België: EUROPART en Beneparts werken nauw samen

Hagen/Turnhout, 21.08.2017 – EUROPART en onderdelenspecialist voor commerciële voertuigen Beneparts gaan een strategische samenwerking aan. Het doel van deze samenwerking is een betere ontwikkeling van de markt in alle provincies van het land door een optimale klantenservice te bieden om zo een verdere groei in België te realiseren.

Lees meer
Mailing Mobiele App

Hengst filters: Maak gebruik van de mobiele app!

Afgelopen maand stelde Hengst zijn allernieuwste app voor die je kan vinden in de Apple iTunes Store en via Google Play.  Klik op onderstaande links om de app vandaag nog te installeren. 

Ruim 2.700 verschillende filters zijn online beschikbaar. In combinatie met de verschillende uitvoeringen van alle relevante fabrikant ontstaan hierdoor meer dan 430.000 mogelijke associaties. 

De app zal continu worden bijgewerkt met nieuwe functies de komende maanden. 

Lees meer
Frasle01

Nieuwe testbank bij Fras-le

Van innovatie gesproken: de nieuwe testbank heeft nu een toestel aan boord dat de hoeveelheid remlawaai kan identificeren en analyseren. Hierdoor creëert Fras-le tijdswinst bij de ontwikkeling van de frictiematerialen en kan men zich meer toespitsen op het testen. Het toestel is volledig geautomatiseerd en kan deze testen 24 uur per dag uitvoeren.

 

Naast de technische kenmerken van een traagheidsimulator, die verantwoordelijk is voor de nauwkeurigheid van de reproductie van echte remomstandigheden, is de nieuwe dynamometer voorzien van een statisch koppelmeetsysteem (gebruikt bij het testen en evalueren van parkeerremsystemen) en maakt het gebruik van een pneumatisch systeem om het remsysteem met een maximale druk van 12bar te testen.

 

Met deze investering in nieuwe technologie en het ontwikkelen van nieuwe productieontwikkelingsprocessen, is Fras-le uitgegroeid tot het enige bedrijf in Latijns-Amerika om een breed gamma aan remsystemen te testen (zoals bussen, vrachtwagens, trailers, commerciële voertuigen en personenauto's).

Lees meer