• Dit partnerschap is deel van de groeistrategie
  • Beneparts neemt gebieden over in Vlaanderen en Brussel
  • EUROPART blijft actief in de provincie Limburg en de Waalse regio

Hagen/Turnhout, 21.08.2017EUROPART en onderdelenspecialist voor commerciële voertuigen Beneparts gaan een strategische samenwerking aan. Het doel van deze samenwerking is een betere ontwikkeling van de markt in alle provincies van het land door een optimale klantenservice te bieden om zo een verdere groei in België te realiseren.

"EUROPART was de laatste jaren alleen op regionaal niveau actief. Nu hebben we ons ontwikkeld als een nationale speler: we hebben ons volledig geherpositioneerd met een competent team en hebben met Beneparts een partner gevonden die werkt met een hoge inzet, grote deskundigheid en 30 jaar ervaring. Samen kunnen we een ruimer assortiment aanbieden van onderdelen voor vrachtwagens, trailers, bussen en speciale voertuigen, werkplaatsapparatuur en –accessoires. Dit gecombineerd met een hogere beschikbaarheid aan onderdelen en nog beter advies en ondersteuning voor klanten in België”, benadrukt de CEO van EUROPART Pierre Fleck. "Samen met Beneparts zijn we in België nummer 2. We streven ernaar nummer 1 te worden.”

Stefan Govers, zaakvoerder Beneparts: "Door middel van de samenwerking met EUROPART, nummer 1 in Europa, blijven we onze positie vergroten en hebben we de ideale partner aan onze zijde, die net als wij de nadruk legt op kwaliteit en betrouwbaarheid. We zijn overtuigd van het succes van het EUROPART Premium Parts-concept en zullen het productassortiment overnemen.  Dit aanbod zal ongetwijfeld aansluiting vinden bij onze klanten en passen binnen de markt. We verheugen ons erop om samen te werken met EUROPART.

Beneparts zal de producten van EUROPART Premium Parts opnemen in zijn leveringsprogramma in Vlaanderen en Brussel, waar het bedrijf bijzonder sterk vertegenwoordigd is. In de toekomst zal Beneparts in deze regio's ook de vroegere EUROPART-klanten bedienen. EUROPART zal tegelijkertijd actief blijven in de provincie Limburg en de Waalse regio. "Dankzij deze splitsing van het verkoopsgebied kunnen we de bestaande hulpmiddelen gerichter gebruiken en de klantenservice in alle regio’s verbeteren”, legt Fleck uit. De EUROPART-locaties in de provincies Luik en Limburg blijven onder leiding van Frank Duveau, EUROPART country manager Belgium.

Beneparts werd in 1987 opgericht in Arendonk en concentreert zich op de verkoop van onderdelen voor trucks, trailers, bussen en bestelwagens. Tal van merkdealers, onafhankelijke garages en transportbedrijven met een eigen werkplaats vertrouwen op de dagvaste leveringen van courante onderdelen én technisch advies voor specifieke vervangingsonderdelen. Dit gebeurt vanuit het hoofdkantoor in Turnhout, waarnaar het bedrijf in 2006 verhuisde. Het magazijn heeft een opslagruimte van ruim 4000 vierkante meter. Beneparts stelt 40 mensen te werk. 

EUROPART is momenteel vertegenwoordigd met een filiaal in Luik en focust op de Waalse regio en de provincie Limburg. Zo garandeert EUROPART met in totaal elf medewerkers de best mogelijke service voor zijn klanten.

Europart 2

Perscontact:
Anna Lena Blanck
Martinstraße 13
58135 Hagen
al.blanck@europart.net
Telefoon.: +49 (0) 2331 3564-5218


Over EUROPART
EUROPART is toonaangevend leverancier van reserveonderdelen en toebehoren voor bedrijfswagens, bussen en speciale voertuigen in alle categorieën in Europa. Bovendien biedt EUROPART zijn hoofdklantgroepen, zoals bedrijfswagenwerkplaatsen, vervoerders en wagenparkbeheerders, een groot assortiment aan werkplaatsbenodigdheden: dit omvat de bereiken chemie, werkplaats-/bedrijfsinrichting en -uitrusting, bevestigingstechniek, arbeidsveiligheid en nog veel meer voor dagelijkse werkzaamheden. EUROPART beschikt over een internationaal netwerk en is met meer dan 300 vestigingen verdeeld over 28 landen. Voor meer informatie over EUROPART gaat u naar: www.europart.net