Airco's worden het hele jaar door gebruikt: in de zomer om het interieur van het voertuig koel te houden en in de winter om het vocht uit de lucht te halen en zo te vermijden dat de ruiten beslaan.

De aircocompressor is het hart van het aircosysteem.  Hij wordt meestal direct van de motor over de riemaandrijving aangedreven.  Het is zijn taak om in het aircocircuit gasvormig koelmiddel aan te zuigen en te comprimeren.  Door de compressie wordt het koelmiddel verwarmd.  Om het opnieuw snel af te koelen wordt het van de aircocompressor onder druk naar de condensator gevoerd, waar het opnieuw vloeibaar wordt.

Tijdens de zomermaanden is een intensief gebruik van de airco - in combinatie met gebrek aan onderhoud - een belangrijke oorzaak van het uitvallen van de airocompressor.  Ook verlies van smeerolie, binnendringen van water of een onvoldoende aangevuld koelmiddel kunnen een defect veroorzaken.  Het uitvallen wordt meestal vastgesteld door een sterke vermindering van de koelcapaciteit van de airco.

Als de compressor stuk is, moet niet enkel dat onderdeel vervangen worden, want door het uitvallen ervan kunnen onzuiverheden ontstaan die in het aircocircuit ook schade veroorzaken aan andere componenten zoals de condensator en het expansieventiel.

Als één van de wereldmarktleiders in de productie en de verkoop van onderdelen in de automotive aftermarket, biedt febi bilstein een ruim assortiment aircocompressoren voor vrachtwagens aan in gecontroleerde eerstemontagekwaliteit.

 

Bijvoorbeeld: MAA81619066012

 

passend voor:
MAN (F2000, KAT, ÖAF, TGA, TGM, TGL, TGS, TGX)

OEM: 51.77970.7028

Maa81619066012